ATP Madrid
17

Verdasco izbacio sunarodnjaka Nadala

Totalsport
Verdasco i Nadal (Foto: AFP)
Verdasco i Nadal (Foto: AFP)
Španski 28-godišnji teniser Fernando Verdasco, 19. igrač svjetskog poretka, poljubio je plavu zemljanu podlogu na kojoj je u osmini finala Masters 1000 turnira u Madridu po prvi puta u karijeri pobijedio svog sunarodnjaka Rafaela Nadala.

Rođeni Madriđanin i stanovnik španske metropole je u svom gradu uspio napraviti ono što mu nije pošlo za rukom niti jednom u prethodnih 13 mečeva. Jedan od tih 13 uzastopnih poraza je Verdasco pretrpio od Nadala baš u Madridu 2009. godine, kada se turnir prvi puta održavao na zemlji, ali tada klasičnoj, crvenoj. No, ovoga puta je slavio sa 6-3, 3-6, 7-5 nakon tri sata i 10 minuta igre.

Već sama Verdascova pobjeda protiv Nadala je golemo iznenađenje, može se reći i senzacija. No, način na koji je do nje stigao je još puno veća senzacija.

Nadal je, naime, u trećem setu vodio s 5-2 uz prednost dvostrukog breaka. Verdasco nije odustao i nagrada za upornost je pobjeda do koje je stigao osvojivši pet gemova zaredom. Uspjeh je Verdasco slavio kao da je osvojio turnir, toliko mu je značilo. Nadal je propustio dva servisa za meč, a kada je servirao za ostanak u meču, spasio je prvu meč-loptu s asom, ali je dva poena kasnije Verdasco iskoristio drugu šansu kada je zabio izravni poen forhendom.

Verdasco je imao 31 izravni poen i 44 neforsirane pogreške, a Nadal vrlo loš omjer 19-38.

Nadalu je ovo prvi poraz na zemlji nakon 22 uzastopne pobjede. Verdasco će u četvrtfinalu igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha.

ATP Madrid, osmina finala:

Del Potro (10) – Čilić 6-2, 6-4 Delgopolov (16) – Tsonga (4) 7-5, 3-6, 7-6(2) Berdych (6) – Monfils (12) 6-1, 6-1 Verdasco (15) – Nadal 6-3, 3-6, 7-5