Tenis
0

Venus Williams u egzibicionom meču protiv sestre Serene

Totalsport
Venus i Serena Williams
Venus i Serena Williams
Američka teniserka Serena Williams (32) povratnički će meč odigrati iduće srijede u Kolumbiji protiv sestre Serene, gotovo tri mjeseca nakon što je nastupila posljednji put.

Dogodilo se to krajem augusta na US Openu, kada je pobijedila Ruskinju Vesnu Dolonc. Meč drugog kola predala je bez borbe Njemici Sabine Lisicki, a javnosti je tada otkrila da pati od Sjögrenova sindroma, autoimune bolesti koja zhvaća žlijezde i unutarnje organe onemogućujući im punu funkcionalnost. Zbog nje je Amerikanka osjećala kroničnu iscrpljenost i bolove u zglobovima.

Za Gazzettu dello Sport izjavila je da je u međuvremenu promijenila prehranu, koju je obogatila velikim količinama povrća.

"Trenutačno se osjećam dobro, vježbam i treniram redovno," rekla je osvajačica sedam Grand Slam turnira, od čega je pet puta bila pobjednica Wimbledona.

Sa sestrom Serenom danas 103. igračica svijeta odigrat će također egzibicijski meč u parovima 3. decembra u Milanu, na priredbi koju sponzorira upravo milanski dnevnik. Suparnice će im biti Talijanke Francesca Schiavone i Flavia Pennetta.