Savladala Radwansku
0

Venus Williams prva polufinalistica u Miamiju

Totalsport
Venus Williams (Foto: Reuters)
Venus Williams (Foto: Reuters)
Američka tenisačica Venus Williams prva je izborila plasman u polufinale na jakom WTA turniru u Miamiju, koji se igra na tvrdoj podlozi.

Nakon što je opasno živjela dan ranije u osimini finala, kada je pobijedila Slovakinju Danielu Hantuchovu (deseti put u karijeri u isto toliko mečeva), dan kasnije je za Venus sve bilo jednostavnije makar je preko puta imala, nominalno, daleko zahtjevniju teniserku.

Venus je pobijedila Poljakinju Agnieszku Radwansku, devetu igračicu na svijetu, sa 6-3, 6-1. Bila je to njena peta pobjeda u šest mečeva s njom. U polufinalu će igrati protiv pobjednice iz meča Yanine Wickmayer i Marion Bartoli.

Maratonski meč osmine finala su odigrali Nicolas Almagro i Thomaz Bellucci. Vrlo često u karijeri Almagro igra ovakve mečeve i nerijetko u njima slavi pobjedu. Ovom je prilikom za dva sata i 47 minuta pobijedio Brazilca 6-4, 3-6, 7-6(3).

Almagro je nevjerovatno lako propuštao sve svoje break prilike u ogledu. Imao ih je čak petnaest, a iskoristio je samo tri. Bellucci je, pak, od tri iskoristio isto toliko. U trećem setu je Almagro imao break zaostatka, ali je ipak uz ogromnu muku vratio zaostatak, a potom apsolutno dominirao u tie-breaku.

Jo Wilfried Tsonga je vrlo lako, sa 6-2, 6-2, pobijedio Španca Juana Carlosa Ferrera.

ATP Miami, osmina finala:

Tsonga (8) - Ferrero (12) 6-2, 6-2

Almagro - Bellucci (27) 6-4, 3-6, 7-6(3)

WTA Miami, četvrtfinale:

V. Williams (3) - Radwanska (6) 6-3, 6-1