Ima Sjögrenov sindrom
0

Venus Williams: Postala sam vegan, ali volim ukrasti s tuđeg tanjira

Totalsport
Američka 32-godišnja teniserka Venus Williams napravila je silom prilika veliki prehrambeni zaokret u životu, od ljubiteljice odrezaka do vegana.

Promjena prehrambenih navika jedna je od velikih promjena u životu sedmerostruke pobjednice u pojedinačnoj konkurenciji na Grand Sam turnirima. Nakon što je odustala od meča 2. kola na US Openu 2011. godine, javno je progovorila o bolesti koja joj je bila dijagnosticirana te godine. U pitanju je Sjögrenov sindrom, autoimuna bolest koja zahvata žlijezde i unutarnje organe onemogućujući im punu funkcionalnost. Ta je bolest godinama uzrokovala njezine tajanstvene simptome, kao što su otežano disanje, umor i bol u mišićima.

Zbog te bolesti je pauzirala sedam mjeseci. Nije je bilo na prošlogodišnjem Australian Openu. No, naučila je kako se nositi s tom bolešću.

Veganska prehrana je preporučena zbog smanjenja upala u tijelu i smanjenja gubitka energije. Tijelo pritom nije preopterećeno viškom kalorija, pesticida ili šećera.

''Nema više ništa od konzumiranja njezine omiljene pite od trešnje, jer joj je šećer strogo zabranjen'', stoji na web stranici američke teniserke, uz dodatak kako je Venus promijenila režim treninga, kako bi imala što više slobodnih dana.

Usprkos velikom preokretu u načinu prehrane, Venus je priznala kako i dalje u trenucima slabosti voli ''maznuti'' hranu s tuđeg tanjira.

"Ako je hrana na vašem tanjiru, budite oprezni ukoliko sjedite sa mnom za stolom! Samo jednom okrenite glavu i hrana bi vam mogla nestati", rekla je dobro raspoložena Venus, nakon što je u 1. kolu Australian Opena pobijedila Galinu Voskoboevu 6-1, 6-0.

"Lijepo je provesti manje od sat vremena na terenu i izbjeći duge setove", prokomentirala je Venus Williams nakon njenog prvog nastupa na 13. Australian Openu, odnosno na 58. Grand Slam turniru u karijeri.