Tenis
0

Venus Williams boluje od Sjögrenovog sindroma

Totalsport
Venus Williams (Foto: Reuters)
Venus Williams (Foto: Reuters)
Američka teniserka Venus Williams bila je prisiljena predati meč 2. kola US Opena Njemici Sabini Lisicki bez borbe. Učinila je to zbog zdravstvenih problema.

Dvostruka pobjednica posljednjeg Grand Slam turnira sezone (2000., 2001.) kasnije je objasnila da joj je nedavno dijagnosticiran Sjögrenov sindrom, autoimuna bolest koja zahvaća žlijezde i unutarnje organe i koja crpi energiju iz njenog tijela cijelo ljeto.

"Uživala sam u svom prvom meču ovdje i voljela bih da mogu nastaviti, ali nisam u stanju. Zahvalna sam što napokon znam dijagnozu i sada sam usredotočena na ozdravljenje i na čim skoriji povratak na teniske terene", rekla je Venus, koja je nakon objašnjenja tužna napustila press-konferenciju mahnuvši okupljenim novinarima.

U 1. kolu Venus je savladala Ruskinju Vesnu Dolonc 6-4, 6-3 u svom prvom meču nakon ispadanja u osmini finala Wimbledona 27. juna. Kako joj je već 31 godina na leđima uz najnovije poteškoće, Venus je svjesna da joj je kraj karijere blizu. Posljednji veliki trijumf ostvarila je u Wimbledonu 2008., a pitanje je može li se uz novonastale probleme vratiti na prijašnji nivo i tenis koji joj je donio sedam Grand Slam naslova (u pojedinačnoj konkurenciji).