"Nema šanse da se predam"
0

Venus ne pomišlja na prekid ni nakon najgoreg rezultata

Totalsport
Samo je još 1997. godine, pri svome debitantskom nastupu u All England Clubu, Venus Williams poražena već u prvom kolu Wimbledona.

Bilo je tako do ove godine, kada je ponovila svoj najlošiji rezultat u historiji vlastitog nastupanja na trećem Grand Slam turniru u sezoni. Bolja od nje bila je Ruskinja Jelena Vesnina, 79. igračica svijeta, deklasiravši je 6-1, 6-3.

Prije 15 godina bolja je od nje u istoj fazi takmičenja bila tada mlada, 19-godišnja Poljakinja Magdalena Grzybowska, koja ju je pobijedila u trima setovima.

Peterostruka vimbldonska pobjednica (2000., 2001., 2005., 2007. i 2008.) svejedno ne pomišlja na prekid igračke karijere, premda neuspjesi dolaze sve češće.

"Nema šanse da se predam samo zato što imam problema s povratkom u formu. To nisam ja. Naravno, ne osjećam se dobro zbog toga kako igram, no čvrsta sam osoba. Nemam vremena žaliti se. Hoću li i iduće godine igrati ovdje? Možete se kladiti", rekla je 33-godišnja teniserka kojoj je prošle godine dijagnosticiran Sjögrenov sindrom, autoimuna bolest koja za posljedicu ima bol u zglobovima i nedostatak vitalnosti.