Trosatna drama u Wimbledonu
0

Venus jedva dobila veteranku Date-Krumm

Totalsport
Venus Williams (Foto: Wimbledon)
Venus Williams (Foto: Wimbledon)
Peterostruka vimbldonska pobjednica, Amerikanka Venus Williams (31), pobijedila je u meču drugog kola londonskoga Grand Slam turnira japansku veteranku Kimiko Date-Krumm 6-7(6), 6-3, 8-6.

Dobila je Williams tešku trosatnu borbu u kojoj se Date-Krumm fantastično držala, često i dominirala. Bolje je Japanka krenula u meč i povela 5-1. Williams se uspjela konsolidirati i izboriti tie-break, ali ga nije uspjela dobiti.

Kako je meč odmicao, Amerikanka se dizala, a Japanka se nije predavala. Nakon što je drugi set dobila 6-3, odlučujući je break u odlučujućem setu Willimas napravila u 14. gemu za konačnu pobjedu.

"Bilo je vrlo teško. Nikako nisam mogla zaigrati svoj tenis. Igrala je Kimiko jako dobro, sve su joj lopte pogađale osnovnu liniju. Čestitam joj na vrhunskom meču, a ja sam presretna što sam izborila treće kolo. Osjećam da igram bolje no što sam igrala u Eastbourneu. Krećem se bolje i zasad me ništa ne boli", rekla je nekad prva teniserka svijeta, koja se prošle sedmice vratila na teren nakon gotovo pet mjeseci pauze zbog povrede u abdominalnom dijelu tijela.

Na kraju meča koji je bez prekida odigran pod krovom centralnog terena, 15.000 ljudi ustalo je i ovacijama ispratilo s terena Japanku, koja je postala prva igračica starija od 40 godina kojoj je uspjelo probiti se u drugo kolo Wimbledona nakon Martine Navratilove. U pitanju je, naravno, period Open ere.

U tećem će kolu Williams igrati protiv Španjolke Marije Jose Martinez Sanchez, pobjednice nad Jelenom Janković u prvom kolu. 

Wimbledon, teniserke, 2. kolo:

V. Willimas (23) – Date-Krumm 6-7(6), 6-3, 8-6