WTA Dubai
0

Venus impresivno do finala

Totalsport
Venus Williams (Foto: AP)
Venus Williams (Foto: AP)
Amerikanka Venus Williams, treća nositeljica i braniteljica naslova na velikom WTA turniru u Dubaiju, odličnom igrom savladala je nepostavljenu Izraelku Shahar Peer 6-1, 6-4 u prvom polufinal

Prvi set nije ponudio puno uzbuđenja. Izraelka, 22. teniserka svijeta, nije igrala na razini prethodnih mečeva, a jedini gem osvojila je na servis suparnice.

No, u drugom setu se razvila prava borba, a gledatelji su doista mogli uživati u fantastičnom tenisu. Williams je prva stigla do breaka, ali se Peer uspjela vratiti. Ipak, starija od dvije slavne američke sestre u sedmog gemu je još jednom oduzela početni udarac Izraelki, a u sljedećem je izvukla čak pet break lopti.

U 10 gemu je Williams iskoristila treću meč loptu na svom servisu. Na mreži je zagrlila Peer, čak joj je dala i poljubac, odajući joj na taj način priznanje za doista veliki tenis u drugom setu.

"U prvom je Shahar napravila dosta grešaka, ali u drugom je igrala stvarno jako, jako dobro. Ali, i ja sam bila dobra, posebno u velikim, najvažnijim poenima. Sretna sam što opet imam priliku osvojiti ovaj turnir", izjavila je nakon meča Venus, koja ni u trećem dvoboju protiv Peer nije izgubila niti set.

Drugi polufinale odigrat će četvrta i sedma nositeljica, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Poljakinje Agnieszka Radwanska.

WTA Dubai, polufinale:

V. Williams (3) - Peer 6-1, 6-4