Sestre Williams u finalu
0

Venus i Serena protivnice po 23. put

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U finalu WTA Championshipsa u Dohi, završnog turnira osam najboljih teniserke svijeta, igrat će sestre Williams, Venus i Serena.

Serena Williams je finale izborila protiv Caroline Woznicski i to nakon samo 45 minuta igre budući je Dankinja predala dvoboj početkom drugog seta zbog problema s trbušnim zidom. U tom je trenutku rezultat bio 6-4, 0-1 u korist Serene.

Wozniacki je od početka turnira imala problema s ozljedom, ali s ozljedom noge, ali start u meč protiv Serene nije upućivao da se osjeća nedovoljno spremnom. Naime, povela je Wozniacki 2-0, ali je potom Serena nanizala četiri uzastopna gema i kasnije dobila set.

  • Imala je problema kroz cijeli turnir i mislim da je sjajno kako se borila danas jer nije htjela iznevjeriti publiku. Ona je nevjerojatan borac i sjajno ju je gledati na WTA Touru – rekla je Serena Williams nakon pete pobjede nad Wozniacki u isto toliko mečeva.

Serena je tako do finala dogurala sa stopostotnim učinkom za razliku od svoje sestre Venus, koja je do završnice došla unatoč čak dva poraza u skupini.

Finalni meč bit će 23. međusobni između sestara, s tim da je Serena uspješnija s 12 pobjeda. Serena je slavila i u tri posljednja međusobna susreta, sva tri odigrana ove godine, u Miamiju, Wimbledonu i ovdje u Dohi gdje je bila bolja u skupini (5-7, 6-4, 7-6(4)).

Zanimljivo je kako je susret sestara Williams repriza prošlogodišnjeg finala WTA Championshipsa, u kojem je bila uspješnija Venus rezultatom 5-7, 6-1, 6-0.

WTA Sony Ericsson Championships, polufinale:

V. Williams – Janković 5-7, 6-3, 6-4

S. Williams – Wozniacki 6-4, 0-1 – predaja Wozniacki