Tenis
2

Večeras u Sarajevu teniski meč Ivanišević-Ljubičić

Sarajevo-x.com
Večeras će u Olimpijskoj dvorani Zetra s početkom u 18:00 sati biti odigran egzibicijski teniski meč između najvećih hrvatskih tenisera i svjetskih teniskih velikana Gorana Ivaniševića i Ivana Ljubičića.

Prihod od ovog meča će biti uplaćen Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a namjenjen je Programu liječenja djece oboljele od raka.

Tim povodom ova dvojica vrhunskih sportista danas su posjetili Pedijatrijsku kliniku, gdje su se susreli s oboljelom djecom, generalnim direktorom KCUS-a prof. dr. Farisom Gavrankapetanovićem i osobljem Klinike.

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac upriličila je danas prijem za hrvatske tenisere Gorana Ivaniševića i Ivana Ljubičića. Gradonačelnica je u ime Grada i građana Sarajeva zahvalila organizatoru i učesnicima meča za održavanje ovog vrhunskog sportskog događaja sa humanom komponentom.

Humanitarni meč Ivanišević - Ljubičić igra se osam dana prije početka Petog teniskog ATP challenger turnira BH Telecom Indoor's Sarajevo 2007.

Goran Ivanišević je wimbeldonski pobjednik iz 2001. godine, a Ivan Ljubičić osmi igrač na ATP listi.