Novak Đoković
0

"Uzori su mi bili Ivanišević, Sampras..."

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U engleskom Timesu su, kao i u svim engleskim medijima, veliku pozornost posvetili ATP finalu, turniru osam najboljih teniersa koji započinje u nedjelju u londonskoj O2 Areni.

Donijeli su tako veliki osvrt na srpskog tenisera Novaka Đokovića kojeg nazivaju "posebnim" u kvartetu najbolji svjetskih tenisera. Naime, opisuju Nadala kao "eksploziju snage", Federera kao "jednostavno najboljeg" i Murrayja "koji osim tenisa nudi tek razne grimase na terenu". Za Đokovića govore da je osebujniji od svih njih.

Podsjetili su na razne imitacije svojih kolega kojima je oduševljavao i nasmijavao publiku, ali govore o njemu i kao o inteligentnom sportašu koji govori "savršen engleski", za razliku od mnogih drugih tenisera. Spominju njegov vrlo dobri talijanski, njemački i francuski s kojima se lako može sporazumjeti na terenu i izvan njega.

"Kao dijete sam uvijek bio jako unutra kada je u pitanju sport. Igrao sam nogomet, skijao sam, ali tenis je najjače privukao. U tom kontekstu mnogo mogu zahvaliti jednoj osobi, trenerici Jeleni Genčić, koja je ujedno trenirala Gorana Ivaniševića i Moniku Seles u njihovoj dječjoj dobi", rekao je Đoković i nastavio:

"Imao sam, jasno, mnoge uzore dok sam kretao s tenisom. Sve sam gledao, sve sam upijao i želio sam jednog dana imati servis kao Goran Ivanišević. Želio sam igrati voleje kao Stefan Edberg ili Patrick Rafter, znati se vratiti iz izgubljenih kao Andre Agassi ili uzeti svega po malo od Petea Samprasa. No, vremenom ipak gradim samog sebe i svoj teniski karakter. Isto tako, osim tenisa uvijek imam potrebu donijeti još nešto publici. Određen stil ponašanja, osvrnuo se Đoković i završio uz najavu ATP finala u Londonu.

"Godina nije dobro počela za mene, no kako se približava kraj sve sam sretniji i opušteniji u igri. Imam dobar osjećaj za ATP finale. Drago mi je što ovaj turnir igramo u Londonu jer ovdje je tenis tradicija i uvijek je poseban gušt doći igrati u ovo okruženje. Nadam se pobjedi, to je barem jasno."