Tenis
6

US Open: Roberta Vinci priredila senzaciju i eliminisala Serenu Williams

Klix.ba
Roberta Vinci
Roberta Vinci
Sjajna Roberta Vinci priredila je senzaciju eliminisavši u polufinalu US Opena favorizovanu Serenu Williams.

Italijanska teniserka trijumfovala je rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 6:4 i 6:4. Iako u dosadašnjim mečevima protiv Williamsove Vinci nije uspjela osvojiti niti set, ovog puta Italijanka je igrala mnogo bolje, te je u konačnici uspjela prirediti veliku senzaciju.

Prvi set protekao je u potpunoj dominaciji Serene Williams koja je bez problema povela s 1:0. Vinci je u trećem gemu prvog seta napravila prvi brejk na meču, te povela rezultatom 2:1. Uslijedila su tri ekspresna brejka Williamsove za trijumf u prvom setu rezultatom 6:2.

Peti gem drugog seta bio je koban po Williams. Vinci je uspjela napraviti brejk i povesti 3:2. Do kraja seta nije griješila pri svom servisu iako je Williams u nekoliko navrata bila nadomak brejka. Na kraju je pobijedila rezultatom 6:4.

I posljednji set ponudio je uzbuđenja. Williams je ekspresno povela 2:0, ali se Vinci nije predavala. Uspjela je odmah napraviti ribrejk, a u sedmom gemu i drugi brerk zaredom za vodstvo 4:3. Na kraju je završilo 6:4 u korist Italijanke, pa je slavlje moglo započeti.

US Open, polufinale:

Serena Williams - Roberta Vinci 1:2 (6:2, 4:6 i 4:6)