Tenis
17

US Open: Nadal izbacio Ćorića, Monfils predao Marchenku

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U sinoćnjim mečevima 1. kola US Opena u drugo kolo su prošli Rafael Nadal, Samuel Groth, Fabio Fognini i Iliya Marchenko.

Nadal je u prvom kolu rezultatom 3:1 (6:3, 6:2, 4:6, 6:4) u setovima pobijedio mladog hrvatskog tenisera Bornu Ćorića. Nakon što je Španac poveo 2:0, Ćoriću je pripao treći set, no, Španac je dobio četvrti i tako se pobrinuo da ne bude iznenađenja. Meč je trajao dva sata i 49 minuta.

Ukrajinac Marchenko je također prošao u 2. kolo jer mu je na kraju trećeg seta meč predao Monfils. Francuz je dobio prvi set 6:2, a potom je drugi set izgubio 4:6. U trećem setu je Marchenko vodio 5:0, a onda je Monfils predao nakon sat i 42 minute igre.

Talijan Groth se također našao u drugom kolu nakon što mu je meč predao Dolgopolov. Ukrajinac je poveo 1:0 u setovima, a onda je izgubio dva zaredom te je predao meč (4:6, 6:1,7:5).

Za nastup u drugom kolu US Opena izborio se i Fognini savladavši Amerikanca Stevea Johnsona rezultatom 3:1 po setovima (2:6, 6:3, 6:4, 7:6 /7:2/).

U 2. kolu će Nadal igrati protiv Schwartzmana, Marchenko protiv Stakhovskog, Groth protiv Robreda, dok će Fognini odmjeriti snage sa Cuevasom.