Prošao treće kolo
0

US Open: Federer izbacio Čilića

Totalsport
Roger Federer (Foto: US Open)
Roger Federer (Foto: US Open)
Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić završio je svoj nastup na ovogodišnjem izdanju US Opena. Bolji od njega u 3. kolu bio je Švicarac Roger Federer sa 6-3, 4-6, 6-4, 6-2.

Bio je to treći međusobni ogled ove dvojice tenisera i treća pobjeda "čarobnjaka" iz Basela.

U prvom setu Čilić najviše može žaliti za tri vezane break-lopte u trećem gemu. Nakon što ih je propustio realizirati, Federer je u sljedećoj igri oduzeo Međugorcu servis i prednost sačuvao do kraja seta. U drugom setu Čilić se uspio vratiti i napravio je break u najboljem trenutku, u desetom gemu iskoristivši drugu set-loptu.

U trećem setu Čilić je izgubio servis već u prvom gemu, nadoknadio ga već u drugom, da bi kasnije ponovo posustao u devetom gemu. U četvrtom setu hrvatski je teniser gubio svoj servis u dva navrata, u trećem i sedmom gemu, te mu spasa nije bilo.

Meč je trajao dva sata i 40 minuta igre, a Federer je bolje koristio svoje prilike, posebno u prva dva seta, koja su, ostaje dojam, trebala otići na stranu Čilića. Čilić je na kraju napravio čak 20 neforsiranih pogrešaka više od Federera (44-24) i tu treba tražiti razloge poraza.

Sljedeći protivnik Švicarca u osmini finala bit će pobjednik dvoboja između Juana Monaca i Tommyja Haasa.

 US Open, teniseri, 3. kolo:

Federer (3) – Čilić (27) 6-3, 4-6, 6-4, 6-2