Tenis
0

US Open: Baghdatis izgubio od Wawrinke, tokom meča psovao

Totalsport
Marcos Baghdatis (Foto: AFP)
Marcos Baghdatis (Foto: AFP)
Britanski teniser Andy Murray prošao je unutar tri dana dvojicu Mayera. Prvo je u 2. kolu, uz mnogo neočekivane muke, svladao Argentinca Leonarda, da bi u trećem kolu bio bolji od Nijemca Floriana. Kipranin Marcos Baghdatis poražen je od švicarca Stanislasa Wawrinke.

Protiv njemačkog Mayera sve je bilo lakše, pogotovo nakon lako dobivenog tie-breaka prvog seta (7-2). Ukupno je to izgledalo 7-6(2), 6-2, 6-2. Vidljivo je da Murray, inače branitelj naslova pobjednika na US Openu, igra sve bolje kako turnir odmiče. U drugom i trećem setu se poigravao s uvijek neugodnim njemačkim igračem.

U idućem kolu Murray čeka pobjednika meča Andreas Seppi - Denis Istomin.

Iz usta Kipranina Marcosa Baghdatisa su tijekom meča protiv Stanislasa Wawrinke ponekad izlazile i psovke na našem jeziku (op.a. u pi*** materinu). Ni to mu nije pomoglo, već je Švicarac na kraju slavio sa 6-3, 6-2, 6-7(1), 7-6(7). U prva dva seta je Baghdatis silno griješio, ali je od starta trećeg krenula dobro poznata igra kiparskog tenisera.

I u New Yorku je imao vojsku svojih navijača iza sebe, koji su stvorili sjajnu atmosferu u kojoj je i sam teniser "proključao". Dobio je lako tie-break trećeg seta, pa je četvrti otvorio breakom, da bi opet igrao novi tie-break u kojem je spašavao meč-lopte. Ipak, nije u njemu bilo snage za peti set.

Wawrinkin novi suparnik je Čeh Tomaš Berdych koji je razbio Francuza Juliena Benneteaua izgubivši samo pet gemova (6-0, 6-3, 6-2).

US Open, 3. kolo (teniseri):

Wawrinka (9) - Baghdatis 6-3, 6-2, 6-7(1), 7-6(7) Berdych (5) - Benneteau (31) 6-0, 6-3, 6-2 Murray (3) - F. Mayer 7-6(2), 6-2, 6-2