Tenis
0

U utorak počinje Mostar Ladies Open 2007.

FENA
U utorak, 8. maja, na zemljanim terenima Teniskog kluba Mostar počinje sedmo izdanje turnira Mostar Ladies Open 2007.

U glavnom dijelu turnira nastupit će 32 tenisačice iz 12 zemalja, a među njima i četiri predstavnice Bosne i Hercegovine. Izravno u glavni dio turnira plasirale su se Dijana Stojić i Antonela Marinčić, dok su se kroz kvalifikacije probile Vanja Tomić i Sanja Račić.

"Turnir nije toliko financijski zahtjevan. Fond nagrada je 10,000 dolara, ali bodovi koji se mogu osvojiti omogućuju proboj prema svjetskom teniskom vrhu što je nekad značajnije od novaca", kazao je na konferenciji za novinare predsjednik organizacionog odbora turnira Martin Raguž.

Turniri ove kategorije služe kao svojevrsna odskočna daska mladim tenisačicama, a o kvaliteti mostarskog turnira govori činjenica da su u njegovim ranijim izdanjima nastupile Jelena Janković, trenutno sedma tenisačica svijeta, Sybille Bammer, najbolja austrijska tenisačica trenutno 25. na WTA ljestvici, i Karolina Šprem jedna od najboljih hrvatskih tenisačica.

Iz Teniskog kluba Mostar najavili su i muški profesionalni turnir Futures serije koji bi se trebao održati na jesen. Po riječima direktora kluba Ranka Primorca potvrda o održavanju tog turnira ovih se dana očekuje iz Međunarodne teniske federacije (ITF).