Zlatko Šoše
0

U Danskoj će naši teniseri igrati na "domaćem terenu"

Piše: N. Jamaković
Zlatko Šoše
Zlatko Šoše
Danski teniski savez ima rok do naredne srijede da odluči o lokaciji na kojoj će se njihova i naša teniska reprezentacija boriti za plasman u prvu grupu Euroafričke zone.

Direktor Teniskog saveza BiH, Zlatko Šoše, smatra da će susret biti odigran u Frederiksbergu, predgrađu Kopenhagena, gdje su Danci igrali prethodni meč u Davis Cupu protiv Latvije, prvenstveno jer bi im organizacija meča na drugoj lokaciji iziskivala više truda i sredstava.

"Kako god da bude, mi ćemo tamo imati veliku podršku naših navijača iz skandinavskih zemalja koji nam se nakon pobjede nad Estonijom javljaju u velikom broju i najavljuju svoj dolazak. Tereni u predgrađu Kopenhagena su udaljeni svega nekoliko kilometara od aerodroma, a i blizu su nekim gradovima u Švedskoj, tako da bi nama ta lokacija itekako odgovarala", kaže Šoše za Sarajevo-x.com.

Dodaje kako našim navijačima prema pravilima pripada 10 posto ulaznica za meč, ali napominje kako ne sumnja da će oni popuniti sva mjesta koja ne budu interesantna Dancima.

Kad je riječ o našim šansama u duelu s Dancima Šoše je optimističan.

"Plasman dalje bi za nas bio historijski i najbolji rezultat dosad. Njihov najbolji igrač Frederik Nielsen bolji je od našeg najbolje rangiranog igrača, Amera Delića, na ATP listi, ali su zato drugi naši igrači puno bolje rangirani od ostalih njihovih igrača. Ipak, u ovakvim mečevima to čak i ne mora igrati neku ulogu. Najvažnije je da mi motiva imamo i da će igrači dati sve od sebe da prođu dalje. A, ja sam optimista i smatram da itekako imam razloga za to", kaže Šoše.

Osvrćući se na pobjedu protiv Estonije naš je sagovornik istakao zadovoljstvo što smo uspjeli meč u Tuzli organizovati na visokom nivou, tako da su naši igrači imali najbolje uslove za dobar rezultat.

"Sve je bilo odlično kad pogledamo na taj meč. Imali smo veliku podršku publike u Tuzli, organizovali smo sve na najvišem nivou. Međutim, najdraže mi je što su gledatelji u BiH putem direktnog prenosa na TV mogli vidjeti kako su naši igrači 'ginuli' za dobar rezultat. Ne sumnjam da će tako biti i u Danskoj", zaključio je Zlatko Šoše.