Tenis
0

Tuzlanka Andrea Petković igra za naslov u Bad Gasteinu

Totalsport
Andrea Petković (Foto: EPA)
Andrea Petković (Foto: EPA)
Njemica rođena u Tuzli Andrea Petković i Amerikanka Shelby Rogers igrat će u nedjeljnom finalu WTA turnira koji se ove sedmice igra u austrijskom Bad Gasteinu.

Petković je nakon dva sata i 18 minuta slomila Amerikanku Grace Min rezultatom 4-6, 6-2, 6-4. Činilo se da bi nakon prvog seta Petković mogla imati velikih problema s 20-godišnjom Amerikankom, no nakon što je konačno povela s breakom prednosti u drugom, pitanje pobjednice bilo je riješeno.

Naime, iako rezultat 6-4 u trećem setu ne sugeriše da je bilo glatko, Petković je na svom početnom udarcu ispustila svega pet poena, nije bila suočena ni s jednom break loptom, dok je istovremeno na servisu suparnice non-stop prijetila i uzela 22 poena.

Petković u finalu čeka još jedna Amerikanka, 21-godišnja Shelby Rogers. Ona je iz kvalifikacija stigla do polufinala, a onda je u dva seta slavila protiv drugopostavljene Talijanke Sare Errani sa 7-6(12), 6-3. Rogers je imala rani break u prvom setu, Errani je nakon toga stigla do vodstva 6-5 i prilike da breakom dobije prvu dionicu, no Amerikanka je zadržala svoj servis, te potom u drami tie-breaka uzela set.

Errani je povela s 2-0 u drugom setu, ali je do kraja istog, ujedno i meča, osvojila još svega jedan gem. Za Rogers, 147. igračicu svijeta, nedjeljno finale će biti prvo u karijeri, dok će Petković loviti svoj četvrti naslov, drugi u ovoj sezoni.

WTA Bad Gastein, polufinale:

Petković (4) – Min 4-6, 6-2, 6-4 Rogers – Errani (2) 7-6(12), 6-3