"Mora još puno toga napraviti"
0

Tsonga: Đoković nije velik poput Federera i Nadala

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga smatra da trenutno najbolji igrač ATP liste Novak Đoković mora još puno toga napraviti u karijeri prije nego li se počne uspoređivati s Rogerom Federerom ili Rafaelom Nadalom.

"U ovom trenutku on ima manju auru od Rogera ili Rafe. Tako je jer ima manje naslova na Grand Slamovima, ali i drugi su bili na vrhu čitav niz godina, premda je on imao vrlo uspješnu ovu godinu. Dosta je daleko od onoga što su oni postigli. Njegova karijera nije potpuna i njegova pozicija na Touru nije povijesna", rekao je Tsonga ususret međusobnom okršaju protiv Đokovića u četvrtfinalu ATP turnira u Parizu.

Francuz je jedan od rijetkih tenisera na Touru koji se može pohvaliti pozitivnim skorom protiv Đokovića (5-4), a protiv njega nije nikad izgubio meč u dvorani.

"Kada sam na terenu protiv njega, nemam što za izgubiti. Mislim da on ima više za izgubiti nego ja. Uvijek kada igram protiv njega, pokušavam igrati svoj najbolji tenis i siguran sam da je to razlog što uvijek kada igram protiv njega, prezentiram najbolje od sebe", kazao je Tsonga.