Roland Garros
0

Tsonga i Del Potro dovršili posao, Almagro i Ferrer rutinski

Totalsport
Jo-Wilfried Tsonga (Foto: AFP)
Jo-Wilfried Tsonga (Foto: AFP)
Prvog dana druge sedmice teniskog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa, doznali smo petog i šestog sudionika četvrtfinala u muškom dijelu žrijeba.

Francuz Jo-Wilfried Tsonga i Argentinac Juan Martin del Potro su dovršili svoje susrete započete u nedjelju protiv Stanislasa Wawrinke, odnosno Tomaša Berdycha, a koji su morali biti prekinuti zbog mraka.

Tsonga i Wawrinka bili su prekinuti kod rezultata 2-2 u setovima i 4-2 za Francuza u petom odlučujućem. Švicarac se ekspresno vratio u susret izjednačivši na 4-4, ali je na servisu za ostanak u meču pokleknuo i Tsonga je novim breakom osigurao četvrtfinalni okršaj protiv prvog tenisera svijeta – Novaka Đokovića.

Del Potro i Berdych prekinuti su bili kod rezultata 2-1 u setovima za Argentinca, a u istom su ritmu nastavili i danas. Del Potro je napravio break u prvom servis-gemu češkog tenisera, ali je u samoj završnici Berdych nadoknadio izgubljeno i imao priliku servirati za odlazak u tie-break. Međutim, Argentinac odličnim pritiskom stiže do tri vezane break-lopte i trasira put ka četvrtfinalnom ogledu protiv Rogera Federera.

U mečevima predviđenim za ponedjeljak, David Ferrer je preko sunarodnjaka iz Španije, Marcela Granollera, izborio četvrtfinale protiv boljeg iz dvoboja između Škota Andyja Murraya i domaćeg predstavnika Richarda Gasqueta. Ferrer je sa 6-3, 6-2 i 6-0 u potpunosti nadigrao Granollersa ostavivši ga bez i najmanje šanse za pobjedu.

Još jedan Španac, Nicolas Almagro, je pronašao put do četvrtfinala i to preko srpskog tenisera Janka Tipsarevića. Bilo je tri puta po 6-4 za 12. nositelja turnira. Almagro će u četvrtfinalnu najvjerojatnije igrati protiv sunarodnjaka i drugog nositelja turnira – Rafaela Nadala.

Roland Garros, osmina finala, teniseri:

Ferrer (6) – Granollers (20) 6-3, 6-2, 6-0 Tsonga (5) – Wawrinka (18) 6-4, 7-6(6), 3-6, 3-6, 6-4 Almagro (12) – Tipsarević (8) 6-4, 6-4, 6-4 Del Potro (9) – Berdych (7) 7-6(6), 1-6, 6-3, 7-5