Iznervirani ujak teniskog asa
0

Toni Nadal: "Pariška publika je glupa"

Totalsport
Toni Nadal
Toni Nadal
Toni Nalda, trener i ujak najboljeg svjetskog tenisera Rafaela Nadala, prozvao je parišku publiku na Roland Garrosu glupom radi tretmana njegovog nećaka.

Nadal je prošle godine na turniru Masters serije u Bercyju izviždan nakon što je predao četvrtfinalni meč Nikolaju Davidenku radi povrede koljena, a i tokom susreta sa Robinom Söderlingom u osmini finala Roland Garrosa, u kojem je Šveđanin slavio 6-2, 6-7(2), 6-4, 7-6(2), publika je bila također okrenuta protiv njega.

  • Samo su jedni navijači gori od onih francuskih, a to su oni pariški. Oni sami također kažu da je to istina. Pariška je publika zapravo prilično glupa. Mislim da zapravo Francuzi ne vole kada Španac pobjeđuje - rekao je Toni Nadal, trener četverostrukog pobjednika zemljanog Grand Slam turnira.

  • Mislim da je navijanje da neko izgubi pomalo uobražen način zabave. Smatraju se superiornim, ali su skroz drugačiji - dodao je trener “Kralja zemlje” u razgovoru za radio Cadenu Ser.

Sam Nadal žalio je za porazom od Söderlinga, a također se osvrnuo i na reakciju publike.

  • Ovaj je turnir tako važan, to je prekrasan turnir za mene. Ali, nadam se da ću kada se vratim ponovo ovdje imati veću podršku publike u odlučujućim trenucima - izjavio je Nadal, koji je do poraza od Söderlinga imao 31 uzastopnu pobjedu u Roland Garrosu.