Tenis
0

Toni Nadal: Francuzi mogu čekati zauvijek da Rafa bude pozitivan

Totalsport
Toni i Rafael Nadal (Foto: AFP)
Toni i Rafael Nadal (Foto: AFP)
Ujak i trener bivšeg najboljeg tenisera svijeta Rafaela Nadala, Toni Nadal, oglasio se nakon što je francuska TV stanica Canal+ napravila, barem njima, smiješan video u kojem indirektno "optužuje" Španca za doping.

"Francuzi mogu čekati zauvijek da Rafa bude pozitivan na doping testu. Ali, za takvo nešto nema nikakve šanse. Ako žele čekati čekat će zauvijek. Smiješno je koliko Francuzi 'sprdaju' Rafaela i španski sport. Svi vrhunski sportisti su vrlo često na doping kontrolama. Rafa nije izuzetak", rekao je Toni Nadal za špansku Marcu.

Istovremeno je umanjio pompu koja je nastala zbog cijelog videa rekavši kako ne namjeravaju tužiti francusku TV stanicu.

"Samo su pokušali biti smiješni. Ništa strašno", zaključio je Toni.

Canal + se prema pisanju Marce već izvinio i ogradio od videa. I dok porodica Nadal ne namjerava podići tužbu protiv Francuza, teniski savez Španije o tome razmišlja.

Podsjetimo, Nadal je u showu "The Puppets" prikazan kako dolazi do benzinske pumpe, ulazi u dućan te pije napitak. Nakon toga dolazi do svog automobila, otvara spremnik za gorivo te vrši kratku nuždu u njega. Poslije toga sjeda u automobil i auto nevjerojatnom brzinom pojuri dalje na put.