Tenis
0

Tomislav Brkić pobjednik ITF Futuresa Prijedor Open 2011

SRNA
Pobjednik 8. ITF Futuresa "Prijedor open 2011" i 38. Memorijala "Doktor Mladen Stojanović" je Tomislav Brkić iz Mostara koji je danas u finalnom meču savladao prvog nosioca turnira Mirzu Bašića iz Sarajeva rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6.

Brkić, koji je 650. na svjetskoj listi, dobio je 18 ATP bodova, a Bašić, koji je 365. na toj listi, 12 ATP poena, dok je nagradni fond iznosio 10.000 dolara.

Drugi nosilac turnira, Aldin Šetkić, izgubio je četvrtfinalu od Arsenija Zlatanovića kojeg je u polufinalu savladao Brkić. 

Na turniru su učestvovali igrači iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Mađarske, Austrije, Španije i SAD. 

U finalu dubla juče su trijumfovali Toni Androić iz Hrvatske i Nikola Čačić iz Srbije pobijedivši četvrte nostioc turnira, Slovence Roka Jarca i Toma Kočevara Dežmana rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Turnir je počeo 21. maja kvalifikacionim mečevima 64 tenisera, a glavni turnir počeo je 25. maja uz učešće osam igrača iz kvalifikacija, 20 na osnovu ranga i četiri po pozivu organizatora.

Organizator turnira je Teniski klub "Dr Mladen Stojanović" Prijedor, a pokrovitelji opština Prijedor i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske, uz podršku brojnih sponzora.