Pod istragom
0

Tipsarević namjestio meč za 26,5 miliona eura?

FENA
Teniser Janko Tipsarević osumnjičen je da je odigrao namješten meč protiv Argentinca Horacia Zeballosa na Kupu Kremlja u Moskvi prošlog mjeseca, prenose svjetski teniski portali.

Online kladionica "Betfair" prijavila je uplatu na pobjedu malo poznatog Argentinca od 1,7 miliona eura u trenutku kada je Tipsarević vodio sa 1:0 u setovima. Koeficijent na Zeballosa je tada bio 15.

Srpski teniser je nakon toga izgubio susret od potpunog autsajdera sa 4:6, 6:4, 6:3 u setovima, a kladionica "Betfair" je sretnom dobitniku isplatila 26,5 miliona eura.

Pobjeda je postala sumnjiva Jedinici za integritet tenisa, koja djeluje pod okriljem ATP-a. Pokrenuta je istraga o čudnom meču u Moskvi, a cijelu priču objavio je i britanski "Daily Mail".

Zvaničnici ATP-a potvrdili su da "vode istragu o pojedinim mečevima na turniru u Moskvi", dok je britanski list otišao korak dalje i objavio da se o radi porazu istaknutog istočnoevropskog tenisera protiv nižerangiranog protivnika iz Južne Amerike. Teniski portali objavili su da je u pitanju meč Tipsarevića i Zeballosa. Sumnje je potvrdila kladionica objavom visine uplate na sporni meč.

Tipsarević je poraz obrazložio bolovima u donjem dijelu leđa.