Tenis
11

Teniski seminar GPTCA u Sarajevu od 22. do 24. aprila

Klix.ba
Više od 70 prijavljenih trenera tenisa učestvovat će od 22. do 24. aprila na seminaru, koji u Sarajevu organizuje Globalna asocijacija profesionalnih teniskih trenera (GPTCA).

Seminar će se održati na GTA teniskim terenima u Hotonju, u suorganizaciji s Udruženjem građana "Tim Sport".

"GPTCA je svjetska organizacija posvećena edukaciji i asistenciji profesionalnim teniskim trenerima. To je, ujedno, i jedina organizacija koja je partner ATP-a i koja je ovlaštena da izdaje ATP certifikate i diplome te da određuje ranking trenera. Veliko je interesiranje trenera iz cijele Evrope i već sada mogu reći da će ovo biti odlična priča", izjavio je Ismar Gorčić, direktor GPTCA za BiH.

Ove godine će biti organizirani C i B seminari, a pored poznatog talijanskog stručnjaka Alberta Castellanija, jedan od predavača bit će i Argentinac Pat Remondegui.

Naredne godine u Sarajevu bi se trebao pojaviti i Toni Nadal, stric i trener jednog od najboljih tenisera svih vremena, Rafaela Nadala.

"Toni je zajedno s Castellanijem jedan od osnivača GPTCA i vrlo aktivno učestvuje u radu. Već dugo planira da dođe u BiH, a definitivno će doći na naredni seminar u našoj državi", dodao je Gorčić.