Tenis
0

Teniski ATP Challanger turnir "Sarajevo Open 2004"

Klix.ba
Glavni grad Bosne i Hercegovine bit će za mjesec dana domaćin još jednog velikog međunarodnog sportskog događaja - 2. teniskog ATP Challanger turnira "Sarajevo Open 2004".

Prošlogodišnji turnir dobio je najviše ocjene zvaničnika svjetskih i evropskih teniskih asocijacija, a na njemu je nastupilo 96 tenisera rangiranih na svjetskoj ATP listi od 109. do 450. mjesta, prema riječima predsjednika Organizacionog odbora turnira Senada Hadžimešića.

Počasni predsjednik Organizacionog odbora i pokrovitelj turnira, gradonačelnik Sarajeva Muhidin Hamamdžić istakao je sportsku opredijeljenost grada.

Poznati teniski radnik iz Hrvatske Marijan Pančevski, u funkicji direktora turnira, istakao je da će lista učesnika biti zaključena tek dvije sedmice prije početka turnira i da je za sada o imenima učesnika još uvijek rano govoriti. Pačnevski je najavio da će u narednim danima pokušati razgovarati s menadžerom Gorana Ivaniševića, koji se uspješno vratio na teniske terene nakon operacije ramena, kako bi osvajač Wimbledona prije tri godine svojim nastupom uveličao ovaj turnir.

Organizator će imati pravo uputiti četiri pozivnice tzv. wilde carde igračima nešto slabije rangiranim na ATP listi. Za sada su određena dva bh. tenisera - Ivan Dodig i Ismar Gorčić.

Pobjednik turnira osvojit će 50, a finalist 35 ATP bodova. Prošle godine titulu je osvojio 16-godišnji Francuz Richard Gasquet, koji je u finalu bio bolji od Belgijanca Dicka Normana.

Kvalifikacije će početi 13. marta, a glavni turnir je na programu od 15. do 21. marta u olimpijskoj Zetri, prenosi NTV Hayat.