Tenis
0

Tenis: Sarajevo domaćin 3. ITF turnira "Bosna Open 2006"

FENA
Glavni grad Bosne i Hercegovine nakon uspješne organizacije nedvano održanog teniskog Challenger turnira, u peripodu od 13. do 21. maja bit će domaćin još jednog velikog međunarodnog teniskog takmičenja - ITF turnira iz Futeres serije, koji se nalazi u kalendaru Svjetske teniske asocijacije.

Turnir se održava po treći put, nosi naziv "Bosna Open 2006 - Memorijal Husein Arslanagić", i od prošle godine igra se u znak sjećanja na ovog nekadašnjeg uspješnog tenisera, trenera i pedagoga.

Prema riječima predsjednika Organizacionog odbora Emira Kadrića ovaj turnir, čiji je nagradni fond 10.000 dolara, je prilika za afirmaciju mladih igrača, posebno onih iz naše zemlje, koji će imati priliku da osvajaju bodova za svjetsku ATP listu.

Na turniru, koji će se igrati na terenima Teniskog centra Koševo, učestvovat će teniseri rangirani između 402. do 1.500 mjesta na ATP listi.

Prvi nosilac turnira bit će hrvatski Davis cup reprezentativac Ivan Cerović (402. igrač na ATP listi). Pobjednik turnira će dobiti 16, a poraženi finalista 12 ATP bodova.

Organizator turnira, Tenski klub Bosna, iskoristio je priliku da uputi pozivnice četvorici bh. igrača za učešće na glavnom turniru. Boje BiH će braniti Zlatan Kadrić, Igor Račić, Josip Brkić i Ivan Galić, dok će u kvalifikacijama nastupiti još oko 20 naših mladih tenisera.

Kvalifikacije će se igrati od 13. do 15. maja, nakon čega će uslijediti glavni dio turnira, dok je finalni meč na programu 21. maja.