Tenis
0

Tenis: Graf pobijedila Navratilovu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekadašnje najbolje teniserke svijeta Steffi Graf i Martina Navratilova u Tokiju su odigrale revijalni meč, u kojem je Njemica slavila sa 8:7 u gemovima, nakon što je tie-break riješila u svoju korist sa 10:5.

Meč, koji je nazvan "iz snova", odigran je pred rasprodatim gledalištem na Ariake stadionu.

"Sjajno je što smo igrale tie-break. Bilo je zabavno igrati opet protiv Martine. Sjetila sam se svih naših ranijih mečeva", rekla je Steffi Graf.

Bio je to prvi duel Grafove i Navratilove u posljednjih 14 godina. Grafova je povela sa 6:3, ali se Navratilova vratila i izjednačila 6:6 .

"Ovo je bilo nevjerovatno iskustvo. Kao da smo se vratili u neka stara vremena. Ljudi su me uvijek pitali ko mi je bio najteži rival. Definitivno je to bila Steffi", rekla je Navratilova.

Prije penzije Grafova i Navratilova su odigrale 18 mečeva, a svaka je riješila po devet u svoju korist. Posljednji zvanični meč odigrale su u Tokiju 1994. godine na Pan Pacifik turniru i Njemica je slavila sa 6:2, 6:4.

Nakon meča protiv Navratilove, Grafova je odigrala duel sa Japankom Kimiko Date i izgubila je sa 6:2, 6: 3. Date i Graf su odigrale nezaboravan meč Fed kupa na istom mjestu 1996. godine, kada je Njemica povela sa 5:1 u prvom setu, ali je Dateova kasnije slavila sa 7:6(9:7), 3:6, 12:10 .

"Lijepo je ponovo biti na ovom stadionu. Toliko lijepih uspomena imam i uživam da igram pred ovom publikom", rekla je Grafova.

U prvom duelu Dateova je pobijedila Navratilovu sa 8:6.