Tenis
0

Tenis: Federer i Davidenko u polufinalu US Opena

FENA
Najbolji svjetski teniser i branitelj naslova, Švicarac Roger Federer te sedmi nositelj, Rus Nikolaj Davidenko izborili su posljednja dva mjesta u polufinalu posljednjeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira, US Opena, koji se igra na terenima Flashing Medowsa u New Yorku.

Za prolazak među četiri najbolja najbolji svjetski teniser imao je dosta posla protiv petog nositelja, Amerikanca Jamesa Blakea. U dvoboju, koji je trajao dva sata i 47 minuta, Federer je lako prošao samo u drugom setu, koji je dobio sa 6:0. U preostala tri seta Blake je svaki put uspio barem jednom oduzeti servis Švicarcu, ali je to bilo nedovoljno za prolazak dalje te je Federer slavio sa 7:6 (7), 6:0, 6:7 (9) i 6:4.

Još uzbudljivije i neizvjesnije bilo je u dvoboju Davidenka i 14. nositelja Nijemca Tommyja Haasa, koji je odlučen u pet setova.

Nijemac, koji igra izvrsno na ovogodišnjem US Openu, bolje je otvorio dvoboj i nakon 90 minuta vodio je sa 6:4 i 7:6 (3). Ipak, Rus se nije predavao te je sa 6:3 i 6:4 uspio izjednačiti na 2:2 u setovima. U odlučujućem, petom setu oba su tenisera teško držali svoje servise, a na kraju je više koncentracije i snage imao Davidenko te je slavio s 4:6, 6:7 (3), 6:3, 6:4 i 6:4.