"Rafa je veliki borac"
4

Svjetski teniski vrh zabrinut zbog Nadala, ali vjeruje u brzi oporavak

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: Anadolija)
Rafael Nadal (Foto: Anadolija)
I dok švicarski teniser Roger Federer proživljava svoju drugu mladost na svjetskom broju jedan, Španac Rafael Nadal prolazi kroz možda i najgore razdoblje svog života.

Nadal, inače treći teniser svjetskog poretka, je u srijedu predvečer otkazao svoj nastup na posljednjem Grand Slam turniru sezone, US Openu, zbog daljnih problema s koljenima. Ista su ga koštala i ranog ispadanja na Wimbledonu gdje je u 2. kolu poražen od Lukaša Rosola s 3-2 u setovima, te od tada nije zaigrao na Touru.

Federer i drugi visokopozicionirani teniseri žale zbog cjelokupne situacije, ali vjeruju da će se Nadal vratiti jači nego ikad.

"Nije iznenađenje. Čuo sam se s Rafom i rekao mi je da stvari ne izgledaju najbolje. Mogu reći da sam i očekivao ovakvu odluku. No, nadao sam se da do toga neće doći. Tužno je to za tenis i njegove navijače. Volio bih ga imati u žrijebu", rekao je Federer, te nastavio.

"Razmislite... Ako je do početka US Opena ostalo još 12 dana, to je uglavnom dovoljno za saniranje neke povrede, pogotovo ako je liječi od Wimbledona. Čekao bi do posljednjeg trenutka s otkazivanjem da situacija nije toliko loša. Ne znam hoće li se vratiti ove sezone, ali mogu reći da svi o tome razgovaraju. Ja se iskreno nadam da hoće, jer bi u suprotnom to bio veliki udarac za sav teniski svijet", zaključio je prvi teniser svijeta.

Novak Đoković, Andy Murray i Juan Martin del Potro također žele Špancu da se što prije vrati na teren.

"On je veliki borac. Jako ga dobro poznajem s terena i izvan njega. Vjerujem da bi nastupio da je barem i 50 posto spreman. Tenis će izgubiti zbog njegovog izostanka, ali svi će ostali igrači biti tamo tako da će to i dalje biti vrhunski turnir", rekao je Đoković.

"Šteta. Rafa mi je jako drag. Jako mi je žao. Nadam se da će se ubrzo oporaviti i ponovo zaigrati na najvišem nivou", veli Murray.

"Svi znamo Rafu. On je veliki borac i bit će s nama vrlo, vrlo brzo i bit će opasan, pa i opasniji nego prije. On je i dalje jako mlad i pred njim su još godine vrhunskog tenisa. Želim mu što brži oporavak jer on to zaslužuje", rekao je Del Potro.

Otkazivanjem US Opena pojavile su se i glasine da bi ovo mogao biti i kraj karijere za Nadala kojem su doktori već bili savjetovali da bi mogao trajno oštetiti svoj dar hodanja ukoliko nastavi igrati u ovakvom ritmu.