Tenis
144

Svečano otvoren glavni dio ITF turnira BH Telecom Sarajevo Open 2015

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Večeras je u Sarajevu svečano otvoren glavni dio ITF turnira BH Telecom Sarajevo Open 2015.

Na ovom turniru učestvovat će 70 tenisera iz 20 zemalja, a među njima su i neki koji prvi put imaju priliku doći do ATP bodova. Nagradni fond turnira iznosi 15.000 dolara.

Ministar kulture i sporta KS Samer Rešidat proglasio je turnir zvanično otvorenim.

"Zadovoljstvo je biti među mnoštvom mladih sportista iz različitih zemalja od kojih neki upravo na ovom turniru u našem gradu, prelaze sa juniorskih takmičenja u profesionalne sportiste. Posebno sam sretan zbog naših sportista koji, i pored brojnih poteškoća, ne odustaju od sporta. U Ministarstvu kulture i sporta podržavamo ove manifestacije i zajedno ćemo raditi na tome da se stvore bolji uvjeti za bavljenje sportom u našem kantonu, ali i šire. Igračima želim sreću, neka pobijedi najbolji, a glavni dio ITF turnira BH Telecom Sarajevo Open 2015 proglašavam zvanično otvorenim", rekao je Rešidat

Sponzori turnira su: Ministarstvo kulture i sporta KS, Općina Centar Sarajevo, BH Telecom, Connecta, Poljine Hills, Privredna Banka Sarajevo, Shad Invest,Kapitals, Bracom, Bekto Precisa, Knauf, Nova Vita, Sporticus, Laško, Mrkva, te medijski pokrovitelji portal Klix.ba, BHRT, RSG Radio i Antena Sarajevo.

"BH Telecom je tradicionalno opredijeljen za podršku bh sportu i sportistima, te smo ponosni što smo na taj način dio njihovog uspjeha. Kada je bh. tenis u pitanju, podsjećam da smo sponzori i našeg najbolje rangiranog tenisera Damira Džumhura, te Davis Cup reprezentacije BiH čiji se jedan član, Nermin Fatić, takmiči i na ovom turniru. ITF turnir BH Telecom Sarajevo Open 2015 okupio je mlade ljude sa svih strana, a među njima su vjerovatno i neki koji će jednog dana biti visoko rangirani na ATP listi. I njima i njihovim navijačima želimo da im ovaj sportski događaj bude jedna lijepa uspomena u životu, uživajte u ovim danima", rekao je predstavnik BH Telecoma Sejdalija Heljić.

O značaju podrške mladim bh. teniserima govorio je i Ivan Brkić, predsjednik Teniskog saveza BiH.

"Još jedna značajna dimenzija podrške koju je ovaj turnir dobio je besplatan ulaz za publiku, a svi ljubitelji tenisa će finalni meč moći da prate i putem malih ekrana, uživo u programu BHT u nedjelju 14.juna od 15 sati. Zahvalnost upućujemo svim medijima, odnosno sportskim redakcijama koje iz godine u godinu prate ovaj sportski događaj. Još jednom zahvaljujemo svim pokroviteljima i sponzorima, te vas pozivamo da i narednih dana dođete pogledati bar neke od mečeva glavnih turnira", rekao je Brkić..