Serena Williams
0

"Sva sreća da ne igram na muškom Touru"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolja američka teniserka Serena Williams kaže da je sretna što kalendar u ženskom Touru nije tako prenatrpan turnirima kao onaj na muškom.
  • Ne mogu uopće niti zamisliti da bih igrala tako dugo u sezoni kao što igraju teniseri. To bi bilo vrlo teško za mene – kaže mlađa sestra Williams, koja ove sedmice nastupa na WTA Champuinshipu u Dohi, završnom turniru osam najboljih teniserki svijeta. Nakon nedjeljnog finala, Williams i ostale igračice iz vrha svjetskog tenisa mogu odahnuti, jer im slijedi dvomjesečna pauza.

Za razliku od njih, teniseri još imaju puno posla prije kraja sezone. Završni turnir, koji se od ove godine igra u Londonu pod nazivom ATP World Tour Finals, održava se od 22. do 28. novembra, a Španjolca Rafaela Nadala nakon toga će još čekati i finale Davis Cupa od 2. do 4. decembra...

Neki od najboljih svjetskih teniserki često su javno govorili o svom javnom nezadovoljstvu zbog zgusnutog ATP kalendara i prevelikog broja turnira. Na nedavnom Masters 1000 turniru u Šangaju, upravo je Nadal još jednom ukazao na taj problem zbog kojeg se pojavljuje veliki broj ozljeda. Isto je učinio i Amerikanac Andy Roddick, a onda je samo dan kasnije postao jedan od čak devetorice tenisera koji su u Šangaju morali odustati od natjecanja zbog ozljede!

  • Čelnici WTA Toura susretali su se ranije s brojnim i čestim prigovorima teniserki zbog kalendara natjecanja. Mi smo ipak žene, nismo toliko snažne da bismo mogle igrati cijelu godinu. Trpili su zbog toga i turniri i kalendar. Srećom, u vrhu WTA-a bilo je dovoljno pameti da se to promijeni – poentirala je Ruskinja Svetlana Kuznjecova.