Tenis
8

Steve Simon: Maria Sharapova je platila cijenu, radujem se njenom povratku

Klix.ba
Maria Sharapova (Foto: EPA)
Maria Sharapova (Foto: EPA)
Izvršni direktor WTA priznao je da se raduje povratku ruske teniserke Marije Sharapove nakon što joj istekne suspenzija. Steve Simon je kazao da je Sharapova platila cijenu onog što je učinila i da će joj na proljeće svi poželjeti dobrodošlicu.

Izvršni direktor WTA Steve Simon izjavio je da se raduje povratku Marije Sharapove na teren nakon što joj istekne zabrana igranja. Ruska zvijezda koja ima pet Grand Slam naslova može se takmičiti od 26. aprila naredne godine.

"Vjerujem da će joj svi poželjeti dobrodošlicu. Mislim da će navijači biti veoma uzbuđeni kad je vide", kazao je Simon.

Sharapova je kažnjena nakon što je na ovogodišnjem Australian Openu bila pozitivna na zabranjenu supstancu meladonij, a dvogodišnja kazna u oktobru je smanjena na 15 mjeseci, što znači da će se moći takmičiti na French Openu u maju.

"Mislim da je pokazala zavidan nivo integriteta. Preuzela je odgovornost za ono što je učinila i mi želimo da svi sportisti preuzimaju odgovornost za svoje postupke. Maria je prošla taj proces i nije imala nikakve priviliegije na osnovu svoje slave", rekao je izvršni direktor WTA.

Simon je priznao da je zabrana imala veliki utjecaj na njenu karijeru.

"Platila je kaznu, izgubila je poziciju na listi, ostala je bez prihoda za 15 mjeseci. To je velik udarac za bilo koga. Platila je svoje dugove i može se vratiti kada joj suspenzija istekne", naveo je Simon.