Tenis
0

STEPS 2006: Eliminirani svi bh. takmičari

FENA
Bosanskohercegovački stonoteniser Almir Divović nije se uspio plasirati u šesnaestinu finala Evropskog prvenstva za mlade u Sarajevu u konkurenciji juniora.

Divovića je u meču trećeg kola STEPS-a savladao Mađar Attila Vajda sa 4:2.

Sa prvenstva su ranije eliminirani i ostali bh. juniori. Elvis Mujić je izgubio od Danca Dossinga 4:1, Almir Sujoldžić od Šveđanina Singha 4:0, Edin Konjić od Bjelorusa Vojtsekhaua 4:0, Mirza Dizdarević od Holanđanina Ter Luna 4:1, a Igor Stjepić od Estonca Sispola 4:3.

U konkurenciji juniorki najviše je postigla Majda Prole, koje je stigla do trećeg kola, u kojem je poražena od Rumunke Mamaliga sa 4:0.

Majda Delalić je već u prvom kolu izgubila od Armenke Aghajanjan 4:0, Lejla Ahmić od Azerbejdžanke Gulijeve 4:3, Dajana Jojić od Španjolke Kejs 4:0, a Arijana Brčić od Bjeloruskinje Zuškevič 4:3. U drugom kolu je zaustavljena Sonja Obradović, koja je izgubila od Grkinje Marije Hristoforaki 4:3.

U konkurenciji kadeta u trećem kolu su zaustavljeni Damir Marinić i Ivan Bobaš. Marinić je izgubio od Rusa Martyukova 4:2, dok je Bobaš poražen od Finca Olaha 4:1.

Preostala dva bh. kadeta Antonio Bošnjak i Amar Korjenić nisu uspjeli proći drugo kolo. Bošnjaka je porazio Grk Siokos sa 4:1, dok je od Korjenića bio bolji Italijan Sanvitale, koji je slavio rezultatom 4:3.

U konkurenciji kadetkinja Belma Bušatlić je u drugom kolu poražena od Rumunke Postoaca sa 4:3, dok je Irma Kico pretrpjela poraz od Azerbejdžanke Ahmadove 4:3. Dženana Mujakić, koja je u prvom kolu bila slobodna, u meču drugog kola poražena je od Ruskinje Nikiforove 4:0, dok je Emira Hadžiahmetović takmičenje okončala već nakon prvog kola porazom od Litvanke Vaskeviciute 4:0.

Do kraja prvenstva bh. reprezentativci će nastupiti još i u igrama parova.