WTA Championships
0

Startne pobjede za Wozniacki, Stosur i Zvonarjevu

Totalsport
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki
Odigrana su prva tri meča ovogodišnjega završnog turnira najboljih osam teniserki svijeta, WTA Championshipsa, koji se u katarskoj Dohi igra na otvorenoj tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 4.55 miliona dolara.

Pobjedama su turnir otvorile dvije teniserke s najboljom formom u drugom dijelu sezone, te dvije prvorangirane teniserke WTA tabele u ovom trenutku, Caroline Wozniacki i Vjera Zvonarjeva.

Wozniacki je za svega 53 minute na terenu deklasirala 29-godišnju Ruskinju Jelenu Dementijevu 6-1, 6-1. Izgubila je 20-godišnja Dankinja svega osam poena tokom sedam svojih servis-gemova, te breaknula bivšu olimpijsku pobjednicu u čak pet navrata.

Došla je Wozniacki do svoje 60. ovogodišnje pobjede, po čemu je također najbolja igračica sezone, te 31. u 33 posljednja dvoboja.

Pobijedi li u sutrašnjem srazu drugog kola kestenjaste skupine Australku Samanthu Stosur, koja je u drugom srazu prvog kola nadigrala Francescu Schiavone 6-4, 6-4 u reprizi finala Roland Garrosa, osigurat će definitivno broj 1 na kraju sezone.

Dotad je još uvijek ugrožava Zvonarjeva. Ruskinja je otvorila turnir dvobojem bijele skupine protiv Srbijanke Jelene Janković. Bila je dominantna jednako kao i Dankinja pobijedivši 6-3, 6-0.

WTA Championships, 1. kolo:

Kestenjasta grupa:

Wozniacki (1) – Dementijeva (7) 6-1, 6-1

Stosur (5) – Schiavone (4) 6-4, 6-4

Bijela skupina:

Zvonarjeva (2) – Janković (6) 6-3, 6-0