Tenis
0

Srbija u polufinalu Davis Cupa

Totalsport
Janko Tipsarević
Janko Tipsarević
Aktuelni branitelji naslova u Davis Cupu, teniseri Srbije, ugostit će u polufinalu ovogodišnjeg izdanja takmičenja najboljih teniskih reprezentacija Argentinu na svom terenu od 16. do 18. septembra.

Ishod je to pobjede (6-2, 7-5, 6-3) Janka Tipsarevića nad Šveđaninom Michaelom Ryderstedtom u četvrtom dvoboju četvrtfinala Svjetske grupe igranom u Halmstadu. Tipsarevićevom su pobjedom Srbi došli do pobjedničkoga trećeg boda nakon što je njihov par Đoković / Zimonjić u subotu izgubio od Aspelina i Lindstedta, čime su Šveđani barem malo produžili neizvjesnost.

Tipsarević je posao odradio nakon što je uoči meča nastup otkazao Novak Đoković. Opravdava se prvi teniser svijeta bolovima u koljenu zbog kojih nije igrao ni u petak. Srbima će domaći dvoboj s Argentincima biti šesto domaćinstvo u osam posljednjih dvoboja.

Završen je i dvoboj između Njemačke i Francuske u Stuttgartu. Francuzi, lanjski doprvaci, koji su već nakon drugog dana vodili 3-0, na kraju su završili dvoboj 4-1 slavljem.

Francuzi čekaju pobjednika dvoboja između SAD-a i Španije u Austinu. Gosti nakon prva dva dana vode 2-1 zahvaljujući dvjema pobjedama u singlu. 

Davis Cup, četvrtfinale Svjetske grupe:

Švedska – Srbija 1-3

Ryderstedt – Tipsarević 2-6, 5-7, 3-6

Njemačka – Francuska 1-4

Petzschner – Llodra 6-3, 6-4 Kohlschreiner – Tsonga 6-7(3), 6-7(5)