Prekinuli Ferrerov meč
0

Španski teniski savez ljut zbog odluke organizatora US Opena

Totalsport
David Ferrer (Foto: Arhiv/AFP)
David Ferrer (Foto: Arhiv/AFP)
Španski teniski savez "poludio" je na odluku organizatora posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena, nakon što su odlučili prekinuti susret Davida Ferrera i Novaka Đokovića zbog opasnosti od velikog nevremena, tačnije tornada.

Razlog je polufinalni susret Davis Cupa koji započinje sljedeće sedmice u Gijonu, u kojem Španija dočekuje reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. Nakon što je za susret otpao prvi reket "furije", Rafael Nadal (povreda), lako bi se moglo dogoditi i da za meč otpadne Ferrer.

Naime, organizatori su meč Ferrera i Đokovića pomaknuli na nedjelju pri vodstvu Španca 5-2 u prvom setu. Španski savez je ljut iz razloga jer su organizatori znali da veliko nevrijeme prijeti New Yorku, ali svejedno nisu odlučili staviti meč Ferrera i Đokovića na drugi najveći teren Flushing Meadowsa - Louis Armstrong.

Finale ženskog turnira pomaknuto je u nedjelju još u prijepodnevnim satima subote, stoga doista čudi odluka organizatora da nisu stavili muška polufinala da se igraju paralelno. Naime, prvo je, između Andyja Murrayja i Tomaša Berdycha, uz veliku količinu vjetra ipak završeno.

S takvim raspletom događaja, neovisno hoće li Ferrer svoj nastup okončati u nedjelju (polufinale) ili u ponedjeljak (finale), Španski teniski savez poslat će privatni avion po svog tenisera, te ga zajedno s njegovim timom odmah prebaciti u Gijon da se odmori, privikne na vremensku razliku (šest sati), ali i na podlogu (zemlja).