Tenis
379

Španac Ferrer eliminisao Džumhura u 1. kolu US Opena

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je večeras u 1. kolu US Opena od četvrtog nositelja Davida Ferrera. Španac je slavio sa 3:1 u setovima (6:1. 6:2, 2:6 i 6:2).

Ferrer je već na početku meča napravio break i poveo sa 1:0. Džumhur je pravio puno neprisiljenih grešaka, te je Ferrer bez problema došao do prednosti 5:0 u prvom setu.

Pri tom rezultatu Džumhur je zaigrao bolje i uspio napraviti break, međutim već u narednom gemu Ferrer uzvraća i dobija prvi set sa 6:1.

Na otvaranju drugog seta servirao je Ferrer. Džumhur je imao priliku za break, ali nije uspio doći u prednost.

Naš teniser je i u trećem gemu imao dobru šansu da osvoji break. Vodila se žestoka borba, a gem je trajao skoro deset minuta. Međutim, Džumhur nije uspio slomiti Španca.

Naredni gem osvaja Džumhur za 2:2, a onda Ferrer pravi break i stiže do prednosti 4:2, te na kraju sa 6:2 osvaja i drugi set.

Treći set najbolji bh. teniser je sjajno otvorio uzevši break za vodstvo 1:0. Potom je Džumhur u ovom setu još jednom osvojio break i poveo 5:2, te na kraju dobio set sa 6:2 i smanjio prednost Ferrera na 2:1.

Džumhur se na početku četvrtog seta žalio na povredu te je zatražio i medicinsku pomoć. Ferrer je kod 1:0 osvojio break i poveo.

Bh. teniser je pružio odličan otpor u nastavku i napravio nekoliko sjajnih poena unatoč povredi. Kod 5:2 Džumhur je servirao za ostanak u meču. Bilo je 30:0 za našeg tenisera, ali je Damir napravio nekoliko grešaka, te je Ferrer doša do svoje prve meč lopte.

Španac nije propustio ovu priliku i osvojio je meč. Džumhur je s terena ispraćen aplauzima.

US Open, 1. kolo:

David Ferrer - Damir Džumhur 3:1 (6:1. 6:2, 2:6 i 6:2).