Tenis
0

Šoše: Na Fed cupu u Talinu ostvaren najveći uspjeh bh. reprezentativnog ženskog tenisa

FENA
Prošlosedmični nastup na Fed cupu bh. reprezentacije u Tallinnu, glavnom gradu Estonije, i dalje privlači pažnju i brojne komentare bh. medija.

Tim povodom oglasio se i Zlatko Šoše, izvršni direktor Teniskog saveza BiH:

"Tri glatke pobjede, bez izgubljenog pojedinačnog meča, ali i seta, donijele su prolazak u najjaču skupinu Evroafričke zone, što je nesumnjivo značajan rezultat. Ustvari, to je ipak najveći uspjeh bh. reprezentativnog ženskog tenisa, uprkos činjenici da su naše igračice u tom društvu već jednom bile. Razlika je u tome što su tada bile samo dvije skupine Evroafričke zone, pa je bilo jednostavnije doći do najbolje skupine".

U saopćenju za medije Šoše naglašava da, također, nije mala stvar ostaviti iza sebe sportske nacije kakve su Južna Afrika, Turska i Litvanija.

"Ovogodišnji uspjeh je došao i kao plod kolektivnog rada. Dakle, nakon dužeg vremena u jednoj teniskoj bh. reprezentaciji su zaigrali najbolji. To se već može pripisati i u zasluge Teniskog saveza, odnosno selektora jer su još lani uspjeli sastaviti dvojac Sandra Martinović – Mervana Jugić-Salkić, a to je onda jednom moralo donijeti pravi rezultat. Prošle godine to nije uspjelo jer je Jugić-Salkić bila povrijeđena, ali i spremna da zaigra u nekoj bezizlaznoj situaciji. Srećom, tada to nije trebalo, a sada je bilo efektno. Zato se sada svi nadamo da to nije kraj lijepih vijesti o Sandri i Mervani, naročito ako imamo na umu da je ovo godina Olimpijskih igara", navodi se u saopćenju izvršnog direktora TSBiH.