ATP Miami
0

Söderling i Berdych u polufinalu

Totalsport
Tomaš Berdych (Foto: AP)
Tomaš Berdych (Foto: AP)
Poznati su svi polufinalisti snažnog ATP turnira iz Masters 1000 serije koji se igra na tvrdoj podlozi u Miamiju. Nakon što su već ranije plasman među najbolja četiri osigurali Rafael Nadal i Andy Roddick, isto su učinili i Robin Söderling i Tomaš Berdych.

Söderling je do pobjede nad ruskim teniserom Mihailom Južnijem stigao s lakih 6-1, 6-4 za samo jedan sat i 12 minuta igre u meču u kojem je realizirao čak šest od devet break prilika i u kojem je izgubio tek pet poena na svoj prvi servis.

Söderlingu je ovo bila četvrto uzastopno slavlje nad Južnijem kao i drugi uzastopni plasman u polufinale ATP turnira iz Master serije budući je prethodno u Indian Wellsu također dogurao među posljednja četiri (poraz od Roddicka).

Protivnik na putu do finala, njegovog prvog na turnirima iz serije Masters 1000 bit će mu Čeh Tomaš Berdych.

"Mislim da sam igrao prilično dobro. Dobro sam se kretao i nisam puno promašivao. Ali nisam baš servirao kako sam želio", rekao je Söderling i osvrnuo se na predstojeći meč s Berdychom.

"On je sjajan igrač. Igra zaista dobro posljednjih sedmica. Ovdje je pobijedio Rogera (Federera) i Verdasca. Morat ću igrati zaista dobro", zaključio je švedski teniser, peti nositelj turnira.

Berdych je nakon iscrpljujućeg meča protiv Rogera Federera došao do još jedne teške pobjede u tri seta, ovog puta protiv Španca Fernanda Verdasca 4-6, 7-6(5), 6-4 nakon dva sata i 51 minute igre. Prije dvije sedmice u Indian Wellsu Berdych je Verdasca nadigrao s lakih 6-0, 6-3, a ovoga puta meč je ponudio puno veću neizvjesnost, ali s jednakim ishodom, što je bila šesta pobjeda češkog tenisera nad Špancem u devetom međusobnom meču.

Berdychu je ovo drugi plasman u polufinale Miamija u zadnje tri godine (igrao je polufinale 2008.), kao i peti plasman u polufinale jednog turnira iz Masters serije 1000.

"Bio je ovo sjajan meč. Počeo sam malo usporeno jer sam vjerojatno osjećao još posljedice meča s Rogerom. Nisam se se baš naspavao jer sam zaspao kasno, oko pola četiri ujutro, ali kasnije sam uspio uhvatiti ritam i zaigrati dobro. Sretan sam što sam uspio proći", objasnio je Berdych, koji je u meču spasio sedam od devet break lopti, jednako kao i Verdasco, a na kraju je meča osvojio tek jedan poen više (109-108).

ATP Miami, četvrtfinale:

Söderling (5) – Južnij (13) 6-1, 6-4 Berdych (16) – Verdasco (10) 4-6, 7-6(5), 6-4

Polufinalni parovi:

Nadal (4) – Roddick (6) Berdych (16) – Söderling (5)