Tenis
47

Show u Argentini: Nadal bolje pucao penale, Đoković imitirao

Klix.ba
Nadal i Đoković kao fudbaleri (Foto: AFP)
Nadal i Đoković kao fudbaleri (Foto: AFP)
Ponajbolji teniseri današnjice, Rafael Nadal i Novak Đoković, pokazali su da su ne samo vrhunski sportisti, već i pravi zabavljači. Publiku u Čileu i Argentini su nasmijali u više navrata, prvo u toku egzibicijskog meča, a kasnije i u ulozi fudbalera.

U Buenos Airesu su učestvovali na oproštajnoj večeri argentinskog kolege Davida Nalbandidana. Dok su današnji svjetski broj 1 i nekadašnji trećeplasirani na ATP listi igrali egzibicijski meč, Đoković je zabavljao navijače imitirajući rusku kolegicu Mariju Šarapovu, a poslije se obukao kao ljekar kako bi pružio pomoć Nalbandianu.

Još jedna smiješna situacija dogodila se u toku meča dublova u kojem su Nole i Rafa igrali protiv Nalbandiana i Juana Monaca. Nadal je u jednom trenutku preskočio mrežu i pomogao starijim kolegama, te su igrali trojica protiv jednog.

Potom su Nadal i Đoković u petak na jugu Argentine odigrali meč ispred čuvenog glečera Perito Moreno. U nedjelju im se pridružio američki glumac Will Smith, koji u Argentini snima film "Focus".

Navečer su priredili spektakl igrajući jedan protiv drugog. Pritom je Novak priredio novi show. Imitirajući kolegu s druge strane mreže zavrnuo je rukave poput Rafe, izveo njegov ritual pripreme za servis i potom igrao lijevom rukom.

Novak imitira Rafu (Foto: AFP)
Novak imitira Rafu (Foto: AFP)

Nakon smeča na mreži proslavio je poen kao Nadal - dizanjem noge i stiskanjem pesnice. Sve ovo izazvalo je ovacije s tribina.

Njihova turneja nastavljena je na stadionu Boca Juniorsa, gdje su se obukli kao fudbaleri i okušali u izvođenju penala. Svoje vještine u kopačkama pokazali su dok je na golu branio golman Boce Sebastián D'Angelo. Nadal je bio bolji u pucanju sa bijele tačke, te se na neki način revanširao svjetskom broju 2 za poraz u finalu ATP turnira u Londonu.