Obavljen žrijeb Davis Cupa
0

Šetkić otvara sa Zoppom, Delić igra sa Poldmom

Piše: D. Brkić
Aldin Šetkić otvorit će za našu reprezentaciju Davis Cup meč sa reprezentacijom Estonije. Sa druge strane mreže bit će Jurgen Zopp, 186. igrač ATP liste i trenutno najbolji estonski teniser.

"Skor u međusobnim ogledima sa Zoppom je 1:1. Lani sam ga pobijedio u Davis Cupu, a on je mene dobio na jednom od turnira. Veoma dobro se poznajemo, veliki smo prijatelji, ali će se to sve zaboraviti u dvorani 'Mejdan'. Očekujem dobro posjetu i podršku sa tribina. Idealan scenarij bi bio da Delić i ja ostvarimo pobjede, te da trijumfom u dubl meču u subotu izborimo plasman u dalji krug kvalifikacija", kazao je Šetkić.

U drugom sutrašnjem meču sastat će se Amer Delić i Jaak Poltma, igrač koji ima iskustvo sa američkih koledža. U dubl mečevima sastat će se Delić i Gročić protiv Zoppa i Kunappa.

"Za nijasnu nam odgovara ovakav rasplet žrijeba. Ovo je prvi put da Šetkić otvara duele. Ovo je prvi put i da igramo u svojoj zemlji. Zbog toga idemo na pobjedu, mada neće biti nimalo lako. Smatram kako će se o pobjedniku odlučiti u nedjelju", izjavio je selektor Daver Vranić.

Kada je riječ o našoj reprezentaciji, selektor Vranić se pored Šetkića, Delića i Gorčića odlučio još za Tomislava Brkića, dok će na tribinama ostati Damir Džumhur.

U petak od 13 sati počinje program u dvorani "Mejdan". Pola sata kasnije je otvaranje, a u 14 sati snage će odmjeriti Šetkić i Zopp.