Tenis
9

Sestrama Williams treće olimpijsko zlato

Totalsport
Sestre Williams slave (Foto: AFP)
Sestre Williams slave (Foto: AFP)
Nakon Sydneyja 2000. i Pekinga 2008. godine, američke teniserke i sestre Serena i Venus Williams su i na Olimpijskim igrama u Londonu slavile u konkurenciji parova.

S dva puta po 6-4, nakon sat i pol tenisa, Amerikanke su pobijedile češku kombinaciju Andrea Hlavackova i Lucija Hradecka koje su u finalu pružile kvalitetan otpor sestrama Williams.

Čehinje razloge poraza moraju tražiti isključivo u lošoj odnosno nikakvoj realizaciji break-lopti budući tokom susreta nisu iskoristile niti jednu od četiri prilike.

U prvom setu američke teniserke iskoristile su jednu od pet šansi za preokret, dok su dvije Čehinje ostale nerealizirane. U drugom je sestrama bila dovoljna samo jedna prilika za break, dok su Hlavackova i Hradecka opet prokockale dvije mogućnosti.

U većini statističkih elemenata protivnice su bile dosta izjednačene, a dominacija Amerikanki može se vidjeti jedino u winnererima kojih su Serena i Venus imale devet više (35-26).

Kasnije će se za bronzano odličje boriti prve i treće nositeljice, još jedan američki par Lisa Raymond i Liezel Huber protiv Ruskinja Marije Kirilenko i Nadje Petrove.

OI, teniserke, finale parova:

S. Williams / V. Williams (SAD) - L. Hradecka / A. Hlavackova (Češ, 4) 6-4, 6-4