Tenis
151

Šest bh. tenisera u glavnom dijelu ITF turnira "BH Telecom Sarajevo Open 2015"

Klix.ba
Nerman Fatić
Nerman Fatić
U glavnom turniru BH Telecom Sarajevo Open 2015 nastupit će šest igrača iz Bosna i Hercegovine, a već u prvom kolu ćemo i imati i meč dvojice domaćih tenisera u kojem će se sastati Nerman Fatić (ATP 739) i Faruk Bakalović.

Fatić je član Davis Cup reprezentacije BiH, a Bakaloviću je ovo prvi nastup koji se boduje za ATP listu. Boje BiH branit će i Nedim Ahmić, Faris Zukić, Aziz Kijametović i Jasmin Ademović.

Danas od 10 sati na teniskim terenima na Koševu na rasporedu su single mečevi prvog kola, kao i prvo kolo dublova koje počinje u 13:30. Ljubitelji tenisa će danas na terenima Head Akademije imati priliku da gledaju jednog zanimljivog domaćeg predstavnika, Tuzlaka Aziza Kijametovića koji će igrati protiv kvalifikanta iz Hrvatske, Patrika Šudića. Azizu, koji je i prije imao jedan ATP bod, ovo će biti prilika da se vrati na ATP listu prije nego preseli u Ameriku gdje će svoju tenisku karijeru nastaviti na Old Dominion Univerzitetu,dok ga sa trenerske klupe vodi poznati bh trener Aljoša Pirić.

Zanimljiv će biti i nastup drugog nositelja iz Hrvatske, Franka Škugora, koji igra u izvrsnoj formi ove godine i već je napredovao oko 300 mjesta, a trenutno zauzima 279. poziciju na ATP listi. Njegov najbolji renking je 147. mjesto iz 2011. godine, a poznat je i po dobrim igrama u dublu gdje je trenutno rangiran na 149. On će snage odmjeriti sa 19-godišnjim Mađarom Andreom Birom koji je trenutno 1341. igrač svijeta.

Ostali single mečevi na današnjem rasporedu su: Na terenu broj 2: J. Topic (CRO, ATP 1186) protiv (Q) D. Catini (ITA, ATP -), (6) D. Baughman (USA, ATP 502) protiv (Q) J. Smoljan (CRO, ATP -)
Na terenu broj 3: P. Trendafilov (BUL, ATP 986) protiv (Q) M. De Vincentis (ITA, ATP -), (Q) S. Arends (NED, ATP 1173) protiv S. Fransen (NED, ATP -)

Svečanost otvaranja glavnog turnira zakazana je za večeras u 20 sati, a uz tenisere iz 20 zemalja, bit će prisutni predstavnici Ministarstva kulture i sporta KS, Teniskog saveza BiH, pokrovitelja i sponzora.