Povrijedila nogu
0

Serena Williams zaključuje sezonu

FENA
Serena Williams (Foto: AP)
Serena Williams (Foto: AP)
Do danas vodeća teniserka na svijetu, Amerikanka Serena Williams, zbog povrede desne noge će morati prijevremeno zaključiti sezonu. Povreda ne može biti sanirana dok se teniserka izlaže većim naporima, prenose mediji.

"Neću igrati dok mi ljekari ne daju dozvolu. Mislite na mene u svojim molitvama'', poručila je Williams svojim fanovima.

Mlađa sestra Williams se povrijedila na zabavi upriličenoj nakon osvajanja Wimbledona, na kojoj je stala na komad stakla. Od tada nije učestvovala na takmičenjima - otkazala je nastupe u Tokiju i Pekingu, ali je planirala braniti naslov iz Linza u Austriji.

"Na posljednjem treningu sam osjetila da noga nije kakva bi trebala biti. Doktori su je pregladali i ustanovili da sam je previše opteretila'', zapisala je Amerikanka na svojoj internet stranici.

Zbog samo šest odigranih turnira u 2010. godini, pobjednica 13 Grand Slam turnira će morat prepustiti prvo mjesto na WTA tabeli Dankinji Caroline Wozniacki.

Povreda Serene Williams je težak udarac i za američku reprezentaciju, koja će u finalu Fed kupa protiv Italije u San Diegu igrati bez obje sestre Williams. Naime, starija Venus je prošle sedmice saopćila da zaključuje sezonu zbog povrede koljena.