Nakon godinu dana pauze
0

Serena Williams se vraća tenisu u Eastbourneu

Totalsport
Serena Williams
Serena Williams
Američka teniserka Serena Williams (29), osvajačica 13 Grand Slam naslova, trebala bi se vratiti tenisu na travnatom turniru u Eastbourneu koji je na rasporedu sljedeće sedmice.

Potvrdio je to Serenin menadžment, što znači da će nekad najbolja, a danas 25. teniserka na WTA listi zaigrati na nekom turniru nakon skoro godine dana pauze.

"Toliko sam uzbuđena što sam dovoljno zdrava da se mogu ponovo takmičiti. Ovih 12 mjeseci bili su za mene izuzetno teški i izgradili su mi karakter. Toliko sam zahvalna svojoj porodici, prijateljima i navijačima na podršci. Serena se vratila!", poručila je mlađa sestra Williams.

Nakon osvajanja Wimbledona prošle godine Serena nije nastupila ni na jednom turniru. Povrijedila je stopalo porezavši se na staklo u jednom restoranu u Njemačkoj, nakon čega je podvrgnuta dvjema operacijama. Kada je sanirala povredu stopala, dijagnosticiran joj je krvni ugrušak u plućima, pa je opet morala "pod nož".

Serenin povratak u Eastbourneu znači da bi, ukoliko ne bude novih komplikacija, trebala biti spremna za nastup u Wimbledonu, trećem Grand Slam turniru sezone koji je osvajala četiri u navrata (2002, 2003, 2009. i 2010.). Turnir u All England Clubu započinje 20. juna.