Tenis
0

Serena Williams se vraća na teren nakon osam mjeseci pauze

NINA
Američka tenisačica Serena Williams sljedeće bi sedmice, nakon osam mjeseci izbivanja s teniskih terena, trebala nastupiti na 3 miliona dolara vrijednom turniru u Miamiju.

Serenin prvi turnirski nastup nakon finala lanjskog Wimbledona, u kojem je pobijedila svoju sestru Venus, trebao bi biti test njene trenutne forme, ali bi isto tako trebao pokazati je li ona spremna za povratak na svjetski vrh kojeg su u njezinom odsustvu preuzele dvije Belgijanke, Justine Henin-Hardenne i Kim Clijsters.

"Jako sam uzbuđena i željno očekujem povratak", izjavila je Serena, "jer mi je tenis, moja prva i prava ljubav, jako nedostajao".

U izjavama koje je davala uoči početka turnira u Miamiju, Serena se nije upuštala u prognoze svojih izgleda za osvajanje naslova, ali je isticala kako se osjeća sasvim dobro i kako je spremna za kvalitetan nastup.

"Ne bih došla u Miami da nisam potpuno zdrava. Namjeravam dati sve od sebe i pokazati da su naporni treninzi imali učinka", kazala je Serena koja će u Miamiju nastupiti sa svojom starijom sestrom Venus koja se također vraća nakon pauze zbog ozljeda.