Wimbledon
0

Serena Williams posljednja polufinalistica

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Serena Williams s uspjehom je okončala svoj četvrtfinalni meč u Wimbledonu i pridružila se ostalim polufinalistkinjama trećeg Grand Slam teniskog turnira sezone, sestri Venus, te Ruskinjama Dinari Safini i Jeleni Dementijevoj.

Za mjesto među posljednje četiri igračice turira Serena Williams morala je svladati Viktoriju Azarenku, što je i učinila prilično uvjerljivo slavivši 6-2, 6-3.

Dvostruka pobjednica Wimbledona (2002., 2003.) u četvrtfinalnom meču provela je na terenu sat i 13 minuta iskoristivši četiri od sedam prilika za oduzimanje servisa svojoj protivnici. Svoj je početni udarac izgubila samo jednom i unatoč niskom postotku ubačaja prvoga servisa (46 posto) imala dobru realizaciju nakon njega (79 posto). Obrnuti slučaj kod bjeloruske tenisačice (80 posto ubačenih, 51 posto osvojenih poena nakon njega) iskrojio je rasplet meča.

Za finale će mlađa sestra Williams igrati protiv Jelene Dementijeve, Ruskinje protiv koje ima pozitivan (5-3) omjer u međusobnim susretima.

Drugi polufinale igraju Venus Williams i Dinara Safina. U dosadašnja tri međusobna ogleda (nijedan na travi) uspješnija je u dva navrata bila Amerikanka, no posljednji ogled, odigran u Rimu ove godine, pripao je vodećoj igračici s WTA liste.

Wimbledon, teniserke, četvrtfinale:

V. Williams (3) - A. Radwanska (11) 6-1, 6-2

Safina (1) - Lisicki 6-7(5), 6-4, 6-1

Dementijeva (4) - Schiavone 6-2, 6-2

S. Williams (2) - Azarenka (8) 6-2, 6-3