WTA Toronto
0

Serena Williams osvojila drugi uzastopni naslov

Totalsport
Serena Williams
Serena Williams
Američka teniserka Serena Williams pobjednica je ovosedmičnog WTA turnira u Torontu. Williams je u finalu bila bolja od Australke Samanthe Stosur sa 6-4, 6-2.

U prvih osam gemova prvog seta obje su teniserke držale svoj servis ne dopustivši jedna drugoj nijednu priliku za oduzimanje servisa. Međutim, u devetom gemu, na servisu Australke, mlađa sestra Williams napravila je krucijalni break koji je odredio daljnji tok susreta. Amerikanka je bez problema držala svoj servis kojim je osvojila prvi set rezultatom 6-4.

Williams je u istome ritmu nastavila igrati i u drugome setu te je odmah na početku ponovno oduzela servis Stosur i povela sa 2-0. Australka je nakon puno muke u trećem gemu drugoga seta uspjela zadržati svoj servis, ali joj to nije pošlo za rukom u svom idućem servis gemu kada ju je Amerikanka breaknula i povela s 4-1 uz dva breaka viška. Stosur je svoju prvu break-priliku dočekala u osmome gemu kada je Williams servirala za meč. Amerikanka je odličnim servisom neutralizirala jedinu priliku za obrat i s tri uzastopna poena osvojila svoj drugi uzastopni naslov od svog povratka (osvojila San Diego).

Williams je tako uzvratila Australki za poraz u četvrtfinalu Roland Garrosa prošle godine kada je Stosur slavila sa 8-6 u trećem setu. Isti obračun mogli bi gledati i u nadolazećoj sedmici kada će, ukoliko obje prođu prvo kolo turnira u Cincinattiju, ponovno morati jedna protiv druge na teren, ali ovoga puta u drugome kolu.

WTA Toronto, finale:

Williams - Stosur (10) 6-4, 6-2