Tenis
0

Serena Williams odustala od Fed Cupa, Venus još razmišlja

Totalsport
Serena Williams (Foto: Reuters)
Serena Williams (Foto: Reuters)
Najbolja svjetska teniserka Serena Williams neće zaigrati za američku Fed Cup reprezentaciju u polufinalu protiv Rusije prestojećeg vikenda Birminghamu, u Alabami, na tvrdoj podlozi.

Serena Williams zatražila je i dobila pozivnicu za nastup na WTA turniru u Rimu, koji počinje 3. maja. U Rimu planira nastupiti prvi put od januarskog Australian Opena, kojeg je osvojila te se potom povukla zbog povrede koljena. Za Fed Cup, očito, još nije spremna.

Starija sestra Venus još nije odlučila hoće li pomoći svojoj reprezentaciji. Navodno niti ona nije sasvim spremna, a u posljednjem meču koji je odigrala, finalu na velikom WTA turniru u Miamiju, u kojem je uhvatila samo tri gema protiv Belgijanke Kim Clijsters, imala je bandažu na obje noge.

Američka selektorka Mary Joe Fernandez može mijenjati sastav sve do sat vremena prije žrijeba u petak. Dvoboji se igraju u subotu i nedjelju.

U američkom sastavu su zasad Melanie Oudin, Bethanie Mattek-Sands i Liezel Huber, dok je ruski selektor Šamil Tarpišev za dvoboj prijavio Jelenu Dementijevu, Anastasiju Pavljučenkovu, Jetaketirnu Makarovu i Alu Kudrjavcevu.